Thursday, January 28, 2010

68.796 items in inventory?

Har du problem med ett för stort inventory? Laddar ditt Inventory långsamt?

Igår skulle Ewa och jag på en fotosession, på en förutbestämd tid och plats med en fotograf som satt och väntade. Vi skulle ha speciella kläder på oss och problemet var att Ewas hår inte dök upp. LL hade återigen problem med sina asset servers och vi blev 45 min försenade till mötet och sånt är såklart inte kul.

Nu är Ewa sålångt ifrån en virrpanna som inte har koll på sitt inventory som det går. Ordning och reda är en av hennes riktigt starka sidor.

Men faktum är att hantera och säkerställa att ditt inventory inte svämmar över är jävligt svårt, det ramlar notecards, LM och objects över dig i ständig ström. Våra möjligheter att enkelt sortera vårt inventory på tex i vilken omfattning du använder grejerna finns inte. Möjligheterna att tekniskt managera ditt inventory är milt uttrykt undermåligt. Och detta slår inte bara tillbaka på dig utan på alla residents då LL´s asset servers ständigt tjockar igen. Och när LL´s asset servers tjockar igen...ja då vet vi ju alla vad som händer.

Griden är just nu under all kritik!

Jag avskyr pekpinnar (det verkar andra ha som sin SL uppgift och gör betydligt bättre än av vad jag gör) men så här gör jag för att ha mitt inventory under någorlunda kontroll:

Först och främst sätt upp en gräns på antal items. Jag har 20.000, därefter börjar jag agera och framförallt slänga:

1.Släng alla notecards och landmarks. Vad i hela friden ska du med dem till? Använd search om du ska någonstans. Kan du skriva in "Pimps & Ho´s Club" i Inventory Search så kan du skriva in ""Pimps & Ho´s Club" i Main Search. Argumentet ”Jag trodde det skulle vara bra att ha eventuellt någongång” håller inte på nådens dag.

2.Tar du mycket kort i SL? Bra det gör jag med, men spara dem till din hårddisk eller en extern lagringsenhet och inte till ditt inworld inventory. Glöm inte att ändra format till tex jpeg som tar mindre plats på din disk.

3.Sök på ”Demo” och deleta allt. Vad i hela friden ska du med en massa demohair till?

4. Sök på ”Object” och deleta allt. Du har ändå ingen aning om vad just det "Object" är. Och att rezza 68 "objects" för att finna just det "object" du letar efter verkar lite smådumt. Deleta alla 68

5. Gå igenom klädgarderoben, deleta allt du aldrig mer kommer att använda. Finns tyvärr inga Myrornas i SL. Skippa nostalgin! De där freebie kläderna från januri 2007 kommer du aldrig att sätta på dig igen. Jag lovar!

6.Bygger du mycket i SL? Kul! Det gör jag med. Då har du antagligen drösvis med textures. Boxa upp dem! Ta tex alla dina trätexturer och stoppa dem i en låda. Namnge lådan förslagsvis Woodtextures. Ta tillbaka lådan till ditt inventari och vips så har 378 items blivit 1. Du kommer inte bara sänka antalet items dramatiskt utan dessutom kommer du hitta dina textures mycket snabbare.

7.När du köper kläder eller outfits innehåller lådan , giver scripts, notecards, LM, storleks- och färgvarianter m m. Släng det du vet att du aldrig kommer att använda.

8. Har du dessutom en fru som jag har som ofta är i städtagen och kärleksfullt returnerar dina "tokroliga" grejer som du rezzat på bästa plats i vardagsrummet? Det finns en anledning till att hon städar undan dem: Hon tycker inte de är "tokroliga"! Kolla Lost & Found och släng skiten och rädda äktenskapet!

9. Och sist men inte minst, töm Trash can, annars ligger skräpet kvar!

Det finns säkert massor av andra tips, men en sak är säker. Gör du inget åt ditt inventory kommer du att få stora problem och det skapar problem för alla residents och konsekvensen blir att LL kommer att agera på något märkligt sätt.

Det är inte coolt att ha 70.000 items i inventory som vissa tycks tycka. Ge dem en straffskatt och piska dem offentligt!
För en stabilare grid!

3 comments:

Tina Dahl said...

Jag hoppas du undantar skor och stövlar, handväskor, hattar och...

Annars vet jag en som skall piska.. offentligt (förutom Erik).....

Och till sist ett alldeles utmärkt inlägg Jesper - PØSS på dig (när inte Ewa ser)..

/Tina

Hur mycket jag har? Brukar du rota i damernas handväskor?!

Snuffsan said...

Bra rutet Jesper! Det var precis vad jag behövde läsa idag - handfasta råd för att tämja mitt röriga inventory!

//Stella

Anna Lite Hur Som Helst said...

super bra inlägg
och så sant. man spar på alldeles för mycket skräp man aldrig kommer använda eller klä sig i. tumen upp för dessa bra riktlinjer. kramiz