Thursday, February 11, 2010

Ljuset i tunneln

Ja det är faktiskt så det känns. Både Ewa och jag börjar bli ordentligt trötta på vårt bygge som vi ägnat större delen av vår tid de senaste två månaderna. Jag har t o m fått ögoninflammation för jag stirrat koncentrerat på primkordinater under för lång tid! Men fint blir det! Och det här varit jäkligt kul! Och nu ska vi ”bara” gå igenom ”sprickorna” mellan ca 6000 primmar! Gridden har varit bedrövlig under denna period, med försvunna primmar (hittar ni klossar på simmarna så säg till är ni snälla) och primmar i rörelser som följd.

Bygget då, vad är det? Jo, så här tycker vi och så här vi tänkt. I SL finns det drösvis med balsalar. De flesta laggar för mycket, de rezzar långsamt (fel format på texttures?), många är för putti-nuttiga och vår gamla sal var ett helvete att möblera då den var sfärisk.

Självklart finns det massor av superfina byggen, det är inte det jag säger, men vi ville ha något som passade oss och våra vänner och andra som kommer och besöker våra simmar och de arrangemang vi gör.

Vår nya balsal är en kopia på Blå Hallen i Stockholms Stadshus. Vi har båda rötterna i den kungliga huvudstaden och att blanda storstad med nordligaste Norrland ligger helt i linje med vår syn på SL. Gränslöshet men med stil!

Stockholms Stadshus är en fantastisk byggnad med en nästan otrolig historia. Nästan 8miljoner tegelstenar, bara en sån sak! Helt sanslöst! Har du inte varit där är det väl värt ett besök nästa gång du är i Stockholm. Och en promenad längs Norr Mälarstrand är inte heller helt dumt. Att vi valde Blå Hallen och inte tex Gyllene Salen beror helt enkelt på att Blå Hallen har mer roliga detaljer att bygga. Så resonerade vi i alla fall.

Stadshuset stod färdigt 1923 och självklart måste vi naturligtvis ha en klubb från ungefär samma tidsepok. Valet föll ganska enkelt på Kit Kat Klub från filmen/musikalen Cabaret. (Den utspelar sig förvisso på det mörka 30-talet, men återigen vi blandar och ger)

Invigningen på lördag (först då öppnar vi upp bygget) kommer starta nere på Kit Kat Klub (23.00 CET, 02:00 PM SLT) som ligger under själva huvudbyggnaden. Där har vi och 5 andra avor tränat in en show och detta har väl varit vårt andningshål den senaste tiden. För det här varit riktigt kul och kommer att bli riktigt bra hoppas vi.

Vilken show är det då? Ja det behöver man knappast vara raketforskare för att räkna ut hehe. Huruvida vi fortsätter med just denna showen eller om vi gör nåt annat har vi inte bestämt ännu.

Efter vår show beger vi oss upp till blå hallen, där en riktigt duktig sångerska kommer att sjunga.

Temat är 20-tal och dekadens!

Vi ses på lördag!
Ewa och Jesper

Vilka har hjälpt till då? 99% har vi byggt själva. Ewas kompis Sue Stonebender har fixat lampor och ett piano. Lotta har varit suverän med hjälp i showen. Kit Kat Klub har vi köpt av en av våra bdsm leverantörer. Samt Tina, Apmel och Anna som hjälpt till att skriva om detta. Stort tack!

Nu kör vi!

No comments: